Ohje on kirjasta: Pipareista pitsikakkuihin
Mansikkakakku
pohja:
200g suklaakeksejä
75g voita sulatettuna
murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa hyvin sekaisin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuan (halkaisijaltaan 24cm) pohjalle.
täyte:
2 1/2 dl Flora Vanillaa
2 1/2 dl Flora vispiä
400g pakastemansikoita
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehutiivistettä
5 liivatelehteä
1/2 dl mansikkamehua
Valmista täyte. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Sulata mansikat. Soseuta mansikat. Vatkaa Flora Vanilla ja Vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot, soseutetut mansikat, sokeri ja sitruunamehu. Liuota kylmästä vedetä puristetut liivatelehdet kuumennettuun mehuun. Lisää liivateliuos kevyesti käännellen täytteeseen ja kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
päälle:
400g mansikoita
1/2 dl sokeria
1 dl mansikkamehua
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata ja soseuta mansikat. Lisää sokeri. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatteet kuumennettuun mehuun. Sekoita liivateliuos soseutettujen mansikoiden joukkoon. Kaada seos varovasti hyytyneen kakun päälle. Hyydytä kakku jääkaapissa yön yli. Koristele mansikoilla.
Annan kakulle neljä tähteä. Mielestäni kakku oli oikein hyvää. Täytyy kokeilla toistekkin. Toivottavasti ohjeesta on jollekin edes hyötyä, sillä sen kirjoittamiseen meni aika pitkään...
On satanut taas pari päivää. Toisaalta tylsää, toisaalta ihan mukavaa että ilma puhdistuu. Mutta kesään kuuluu myös sateet!!!
Kommentit